Teamcoach bij zelfsturende teams

teamcoach
In samenwerking met organisaties die de beweging naar zelfsturing aan het maken zijn hebben we een kort opleidingstraject ontwikkeld voor teamcoaches. Na deze opleiding bent u in staat een team te begeleiden op het pad naar zelfsturing.

Verkort traject voor oud-cursisten managementopleiding
Heeft u al een managementopleiding achter de rug, dan levert dat vrijstellingen op in deze opleiding, die u daardoor in een veel kortere tijd kunt doorlopen.
Het programma bestaat uit een aantal modules op het gebied van:
  • Uw persoonlijk leiderschap als coach
  • Coachen van individuele medewerkers (wat is coachen, hoe voer je een coaching gesprek, hoe ontwikkel je een coaching plan, verschillende manieren van coachen)
  • Coachen van teams (rollen binnen een team, fasen binnen een team, groepsdynamische processen kunnen hanteren, het begeleiden van teams in de praktijk, het maken van een coaching plan)
  • Als coach binnen een organisatie functioneren (wat betekent zelfsturing binnen een organisatie, veranderingsprocessen binnen organisaties begeleiden, bijdrage leveren aan strategische thema's binnen de organisatie, zoals innovatie, kwaliteit, klantgerichtheid, competentie verhoging van medewerkers).
De opleiding start met een intake en een 360 graden feedback instrument. Op basis hiervan gaat u aan de slag, in een nauwe afstemming met uw eigen team en organisatie.
Er is veel gelegenheid om dat wat u leert toe te passen, te reflecteren op eigen ervaringen, te kijken bij collega-deelnemers en intervisiegesprekken te voeren.

Tien of twintig bijeenkomsten
Heeft u al een managementopleiding achter de rug? Dan kunt u deze opleiding in 10 bijeenkomsten afronden. Heeft u geen ervaring met het coachen van medewerkers dan volgt u het traject van 20 bijeenkomsten. Daarbij komt ook wat basiskennis over zelfsturende organisaties aan de orde.
U heeft minimaal een opleiding op mbo-niveau met de nodige ervaring en in het bezit van een adviseursopleiding of managementopleiding. Binnen uw organisatie functioneert u als teamcoach.

Vervolgopleiding
Als u de opleiding teamcoach heeft afgerond, kunt u bij ons als vervolg een managementopleiding doen met verschillende vrijstellingen.
Start en omvang
Voorjaar 2018, minimaal 10 dagen (met vrijstelling) en maximaal 20 dagen zonder vrijstelling (tweewekelijks)

Dag en tijd
Dinsdagen van 09.00 tot 16.00 uur

Investering
Nader te bepalen afhankelijk van de vrijstellingen.
Bij 20 dagen: € 3.900,00
termijnbetaling mogelijk in overleg

Studiebelasting
Bij 10 dagen: 200 uur studiebelastingsuren, waarvan 72 contacturen
Bij 20 dagen: 400 uur studiebelastingsuren, waarvan 144 contacturen

Leslocatie
Hogeschool Rotterdam
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam

Diploma/certificaat/getuigschrift
Bij voldoende resultaat ontvangt u een getuigschrift van PostMDopleidingen

Aantal deelnemers
Maximaal 20

Contactpersoon
Wim Post
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(010) 794 68 11

evenement eigenschappen

Startdatum 01-02-2018
Einddatum 01-02-2019
Sluitingsdatum 01-02-2019
Prijs per persoon €3.900,00
€3.900,00 20