Eerste certificaten voor verpleegkunde-deelnemers in het Maasstad Ziekenhuis

De eerste deelnemers aan het HBO-V-traject bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam namen op 5 december 2017 hun certificaat van PostMDopleidingen in ontvangst. Zij hebben zojuist het eerste jaar van een uniek diplomatraject op maat afgerond. 

De groep verpleegkundigen niveau 4 volgt het eerste deel van de opleiding op de eigen werkplek. Hierna stromen ze in de deeltijdvariant van HBO-V in om uiteinde-lijk af te kunnen studeren als verpleegkundige niveau 6.
diplomering
In 2,5 jaar op hbo-niveau
Het Maasstad Ziekenhuis wil zijn verpleegkundigen naar een hoger niveau tillen. Daartoe willen zij hen in staat stellen door te groeien naar verpleegkundige op hbo-niveau met een Bachelor of Science-diploma. Zoals bij veel verpleegkundigen het geval is, is deze groep door werk- en levenservaring doorgegroeid naar een hoger niveau van functioneren dan de net afgestudeerde mbo-verpleegkundige. Dankzij een scholingstraject op maat kunnen zij in 2,5 jaar hun diploma op niveau 6 beha-len. Het eerste jaar volgen zij binnen de muren van het Maasstad: studeren zonder extra reistijd en dichtbij de bron, wat het mogelijk maakt om relevante gastsprekers en hun kennis uit het eigen ziekenhuis bij de opleiding te betrekken. Als de deel-nemers dit jaar hebben afgerond ontvangen zij een certificaat van PostMDopleidin-gen en stromen in de deeltijdvariant HBO-V van Hogeschool Rotterdam in, die zij in 1,5 jaar kunnen voltooien.

Co-creatie
De opleiding is een samenwerking van PostMDopleidingen, Maasstad Academie en de hbo-opleiding Verpleegkunde van Hogeschool Rotterdam. Trekkers van deze unieke samenwerking zijn Linda Kurpershoek en Annemarie Klooster (Maasstad) en Ada ter Maten (Hogeschool Rotterdam), die recent promoveerde op de rol van verpleegkundig specialisten in de zorg.

Hoger niveau
De deelnemers zijn werkzaam binnen een topklinische setting, waar veranderingen de gewoonste zaak van de wereld zijn. De groep geeft aan dat hun niveau geste-gen is door lessen in bijvoorbeeld klinisch redeneren en kwaliteit & innovatie. De opleiding op niveau 6 maakt hen dermate kundig en veerkrachtig dat zij in staat zijn de veranderingen in hun werkveld te helpen verwezenlijken. Enthousiaste reacties van de deelnemers uit de eerste groep leidden oa tot bijna een verdubbeling van aanmelders voor de tweede groep.

Hecht netwerk
De deelnemers die zojuist hun certificaat ontvingen hebben al diverse publicaties binnen vakbladen op hun naam staan. Zij maken deel uit van een netwerk binnen het Maasstad dat zich sterk maakt voor de professionalisering van de verpleegkun-dige en nemen hun voortrekkersrol zeer serieus.

PostMDopleidingen feliciteert de deelnemers met hun certificaat, te weten:
Jacqueline van den Broek, Demi Muijlaert, Leonie van ‘t Hof, Laura Karels, Jos van Leer en Joyce Voss.

Ook een incompany diplomatraject op maat bij jouw organisatie? Lees meer over maatwerk bij PostMDopleidingen of neem contact op met Wim Post via telefoon-nummer 010-794 68 11 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.