Bedrijfskunde in de zorg

bdk zorg
Deze post-hbo opleiding is bedoeld voor (aankomend) managers in de zorg. Concepten en inzichten uit bedrijfskundige disciplines zijn gemeengoed aan het worden in de zorg. Door inzichten uit de logistiek en de marketing kijken gezondheidszorginstellingen anders naar hun dienstverlening. Wilt u doorgroeien dan is dergelijke kennis een must.

Helikopterview
Als aankomend manager is een helikopterview steeds belangrijker. Als manager bent u immers degene die alle primaire bedrijfsactiviteiten in samenhang op elkaar kunt afstemmen. Daarnaast is het een pre om thuis te zijn in ondersteunende activiteiten, zoals projectmanagement, financieel management, HRM- en risico- en informatie-management.

Doorgroeien
De opleiding Bedrijfskunde in de zorg is een prima basis voor het verwerven van inzichten op managementniveau. Met deze opleiding groeit u door naar een (stevige) managementfunctie. U leert hoe u uiteenlopende problemen binnen uw eigen organisatie kunt oplossen. Naast het systematisch uitvoeren van beleid leert u ook te begeleiden en te implementeren.
De inhoud van de opleiding sluit steeds aan bij de actuele ontwikkelingen binnen organisaties, zodat u uw nieuwe kennis direct kunt toepassen in de praktijk. De volgende modules maken deel uit van de opleiding:
  • Ontwikkelen van persoonlijk leiderschap (basisvaardigheden, persoonlijke effectiviteit)
  • Aansturen van medewerkers en teams (coaching, Belbinrollen, personeelsbeleid, verzuim- en jaargesprekken)
  • Leiderschap binnen de organisatie (management en organisatie, financieel management, commercieel management, performance management)
  • Het leidinggeven aan veranderingen (projectmanagement)
Sterk gericht op de praktijk
U krijgt ruimschoots de gelegenheid om de theorie en de praktijk met elkaar te verbinden door de vele praktijkopdrachten. Zo sluiten alle modules af met een praktijkopdracht. De docenten en trainers hebben ruime werkervaring in hun vakgebied en verbinden hierdoor theorie en praktijk tot één geheel.

Tijdsinvestering
De studiebelasting bestaat uit het volgen van 37 bijeenkomsten van een dagdeel en 400 studieuren (inclusief de lesdagen).

Mochten er onvoldoende deelnemers zijn voor deze opleiding dan bieden we u de mogelijkheid in te stromen in de groep Bedrijfskunde.

Het onderdeel financieel management, dat geheel toegesneden is op deelnemers uit de zorg, wordt dan op een aparte dag gegeven. Het gaat dan om drie avonden extra naast het reguliere programma van Bedrijfskunde.
U bent in het bezit van minimaal een hbo-getuigschrift/diploma en u wilt uw bedrijfskundige kennis uitbreiden. De post-hbo opleiding Bedrijfskunde in de zorg zit op het snijvlak van operationeel en tactisch management.

Een intakegesprek kan deel uit maken van de inschrijfprocedure. Bij voldoende resultaat ontvangt u het post-hbo-getuigschrift Bedrijfskunde in de zorg van PostMDopleidingen.

Doorstromen naar Hoger Management
Na deze opleiding kunt u doorstromen naar onze opleiding Hoger Management, voorheen Register Bedrijfskunde.
Start en omvang
Voorjaar:
Februari 2018, 37 wekelijkse bijeenkomsten

Dag en tijd
Dinsdag van 18:45 tot 21:45 uur

Investering
€ 4.975,00 (excl. literatuur ca. € 450,00)
termijnbetaling mogelijk in overleg

Studiebelasting
400 studiebelastingsuren (deze zijn incl. de bijeenkomsten)

Leslocatie
Hogeschool Rotterdam
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam

Diploma/certificaat/getuigschrift
Bij voldoende resultaat ontvangt u het post-hbo-getuigschrift Bedrijfskunde in de zorg van PostMDopleidingen

Aantal deelnemers
Maximaal 25

Contactpersoon
Wim Post
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(010) 794 68 11

evenement eigenschappen

Startdatum 01-02-2018
Einddatum 01-02-2019
Sluitingsdatum 01-02-2019
Prijs per persoon €4.975,00
€4.975,00 25