Technische Bedrijfskunde

Bedrijfskunde2
U bent manager of adviseur met een technische achtergrond en u wilt meer inzicht krijgen in bedrijfskundige processen. Na deze post-hbo opleiding bent u inzetbaar in alle sectoren van een bedrijf: van planning, inkoop en productie tot verkoop en distributie.

Deze opleiding onderscheidt zich van Bedrijfskunde door de nadruk te leggen op het beheersen van bedrijfsprocessen. U let daarbij op kwaliteit, verspillingen en het besturen van de processen. De methoden voor procesverbetering Lean en six sigma maken deel uit van de opleiding.

Snijvlak techniek en bedrijfsvoering
U krijgt nu of in de toekomst verantwoordelijkheid die voorbijgaat aan het direct technische vlak in de bedrijfsvoering, gericht op het optimaliseren van de organisatie. Met de opleiding Technische Bedrijfskunde groeit u door naar een (stevige) managementfunctie. Na afloop bent u breed inzetbaar in organisaties. Knelpunten kunt u omzetten in positieve veranderingen.

Als technisch bedrijfskundige heeft  u kennis van techniek, economie en organisatie.

U spoort knelpunten op en analyseert deze. Op basis daarvan bedenkt u oplossingen en neemt u beslissingen. U brengt daadwerkelijke veranderingen tot stand.
De inhoud van de opleiding sluit aan bij de actuele ontwikkelingen binnen organisaties, zodat u uw nieuwe kennis direct kunt toepassen in de praktijk.
 
Wat leert u in deze opleiding?
  • Ontwikkelen van persoonlijk leiderschap (basisvaardigheden, persoonlijke effectiviteit)
  • Aansturen van medewerkers en teams (coaching, Belbinrollen, personeelsbeleid, verzuim en jaargesprekken)
  • Leiderschap binnen de organisatie (management en organisatie, financieel management, commercieel management, performance management, operationeel management)
  • Leidinggeven aan veranderingen (projectmanagement)
Leer van uw eigen praktijk
Tijdens de opleiding maken we gebruik van activerende werkvormen. Leren is gebaseerd op werken aan problemen in de eigen praktijksituatie. Deelnemers geven mede vorm aan hun opleiding. Om de theorie en de praktijk met elkaar te verbinden wordt er gewerkt met praktijkopdrachten. Alle modules worden afgesloten met een praktijkopdracht.

De opleiding wordt verzorgd door docenten en trainers met ruime praktijkervaring in hun vakgebied waardoor zij de lesstof kunnen verbinden met de praktijk.

Bij onvoldoende deelnemers bieden we u de mogelijkheid in te stromen in de groep bedrijfskunde met een extra onderdeel operationeel management, dat geheel toegesneden is op deelnemers uit de techniek. Dit wordt op een andere dag gegeven. Het gaat dan om een vijf avonden extra naast het reguliere bedrijfskunde programma.
U bent in het bezit van minimaal een hbo-getuigschrift/diploma en u wilt uw bedrijfskundige kennis uitbreiden. Een intakegesprek kan deel uit maken van de inschrijfprocedure.

Bij voldoende resultaat ontvangt u het post-hbo-getuigschrift Technische Bedrijfskunde van PostMDopleidingen. Na deze opleiding kunt u doorstromen naar onze opleiding Hoger Management, voorheen Register Bedrijfskunde.
Start en omvang
Voorjaar:
Februari 2018, 37 wekelijkse bijeenkomsten

Dag en tijd
Dinsdag van 18:45 tot 21:45 uur

Investering
€ 4.975,00 (excl. literatuur ca. € 475,00)
termijnbetaling mogelijk in overleg

Studiebelasting
400 studiebelastingsuren (deze zijn incl. de bijeenkomsten)

Leslocatie
Hogeschool Rotterdam
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam

Diploma/certificaat/getuigschrift
Bij voldoende resultaat ontvangt u het post-hbo-getuigschrift Technische Bedrijfskunde van PostMDopleidingen

Aantal deelnemers
Maximaal 25

Contactpersoon
Wim Post
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(010) 794 68 11

evenement eigenschappen

Startdatum 01-02-2018
Einddatum 01-02-2019
Sluitingsdatum 01-02-2019
Prijs per persoon €4.975,00
€4.975,00 23