STAP-budget

PostMDopleidingen is een erkend STAP-opleider. Dit betekent dat je via STAP (Stimulering Arbeidsmarkt Positie) een budget van maximaal € 1.000,- aan kunt vragen als je een opleiding bij ons volgt.

Dit geldt voor de volgende opleidingen:

  • Gecombineerde opleiding Mantelzorgmakelaar en Cliëntondersteuner
  • Mantelzorgmakelaar online
  • Alle bij- en nascholingen rondom Mantelzorg
  • Bedrijfskunde
  • Technische Bedrijfskunde

Hier leggen wij uit wat het STAP-budget is en hoe en onder welke voorwaarden je het kunt aanvragen.

Vraag STAP op tijd aan. De eerstvolgende mogelijkheid is 3 juli 2023 om 10:00 uur. Ons advies: wees er op die dag en tijd direct bij, want OP=OP!

Weet je welke opleiding je wilt volgen? Dan kun jij je inschrijven via onze website. Stuur ons ook een mail waarin je aangeeft dat je het STAP-Budget wil gaan aanvragen. Je ontvangt dan van ons het STAP- aanmeldingsbewijs. Dit bewijs heb je nodig om je aanvraag bij het UWV te doen.

Je ontvangt tevens van ons duidelijke instructies hoe je stap voor stap je aanvraag kan doen, met handige tips, om je kans te vergroten om het juist en tijdig aan te vragen.

Wat is het STAP-budget?
Het STAP-budget is 1 januari 2022 geïntroduceerd door het UWV en DUO en vervangt de belastingaftrek van studiekosten.
Met het STAP-budget wil de overheid scholing toegankelijker maken en iedereen de kans geven om zichzelf te ontwikkelen om zo aantrekkelijk te blijven voor de arbeidsmarkt. De subsidiepot voor het STAP-budget is niet onbeperkt. Het kabinet stelt jaarlijks 200 miljoen euro beschikbaar.

Met het STAP-budget kun je opleidingen tot € 1.000,= kosteloos starten. Kost een opleiding meer dan € 1.000,=, dan dient het STAP-budget als € 1.000,= korting.

Het UWV hanteert de regeling: "wie het eerst komt, wie het eerst maalt." Wees er dus snel bij!
De eerstvolgende keer is 3 juli 2023 om 10:00 uur. Wij adviseren jou er op die dag en tijd direct bij te zijn.

Zoeken