Informatiebijeenkomst Mantelzorgmakelaar en Cliëntondersteuner

Mantelzorgmakelaars zijn er om de mantelzorgers in Nederland te ontzorgen, zodat zij zich kunnen focussen op hun zorgtaken. Ben je geïnteresseerd in het vak en in het volgen van onze post-hbo-opleiding Mantelzorgmakelaar of de combi opleiding met ook Cliëntondersteuner? Bezoek dan één van onze informatiebijeenkomsten.

Het beroep van Mantelzorgmakelaar is eigentijds en veelzijdig. Het is een nieuw vak, dynamisch en mensgericht, dat nooit saai wordt. Graag informeren we je over de ontwikkelingen in het beroepsveld en over onze erkende post-hbo-opleiding, die je toegang verschaft tot de Beroepsvereniging van Mantelzorgmakelaars (BMZM).
We gaan tijdens de bijeenkomst in op onderwerpen als:
  • Wat doet een mantelzorgmakelaar?
  • Hoe werkt een mantelzorgmakelaar?
  • De positie van de mantelzorgmakelaar in het werkveld
  • Toelating tot de opleiding: wel of niet aanmelden?
Naast de opleiding tot Mantelzorgmakelaar geven we ook informatie over de gecombineerde opleiding tot mantelzorgmakelaar en Cliëntondersteuner: één opleiding met twee getuigschriften/diploma’s.
Als Cliëntondersteuner help je mensen aan de benodigde informatie op een breed vlak en bied je kortdurende ondersteuning.
Het gaat om dienstverlening op het gebied van zorg, jeugdhulp, wonen, werk, inkomen en onderwijs. Een Cliëntondersteuner is er voor iedereen met een zorgvraag. Een Cliëntondersteuner werkt zowel preventief als op het moment dat zorg en/of ondersteuning nodig is of als mensen al zorg krijgen. De opleiding sluit aan bij de visie van de Beroepserkenning van Cliëntondersteuners (BCMB).

In de praktijk merken we dat beide beroepen overlap hebben maar daarnaast ook elk een andere klantpopulatie kennen en daardoor een andere uitgangspositie.
In de beroepspraktijk merken we dat veel Mantelzorgmakelaars graag breed inzetbaar willen zijn op de arbeidsmarkt en daarom ook als Cliëntondersteuner werkzaam zijn. PostMDopleidingen heeft daarom beide opleidingen geïntegreerd zodat de lessen aan elkaar complementair zijn.

Agenda informatiebijeenkomsten

Schrijf je vrijblijvend in voor één van onze informatiebijeenkomsten. Al onze informatiebijeenkomsten worden online verzorgd.
  • Woensdag 6 maart 2024 9:30 -  11:00 uur
Meer informatie?
Fabiana Martens
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 - 425 65 025

Zoeken