Symposium Mantelzorgmakelaar 19 mei 2022

Op 19 mei hebben 2 groepen die in september 2021 zijn gestart in Utrecht en Breda de opleiding tot Mantelzorgmakelaar afgesloten met een symposium. Het was een goede opkomst met 50 genodigden.

blog3a

Foto van Wim Post, directeur van PostMDopleidingen, die alle genodigden verwelkomt.

De eerste presentatie van de Breda groep had als thema ‘Oog voor de jonge mantelzorger’.
Deze groep had vooraf een vragenlijst ontwikkeld en de bevindingen werden meegenomen in hun presentatie. Zij hadden een leuke interactieve quiz gedaan voor de genodigden.
Ook kwam Saskia Wagensmakers aan het woord, die zelf jonge mantelzorger is geweest in haar jeugd en middels een interview vertelde zij over haar leven als jonge mantelzorger.
Erg indrukwekkend hoe deze dame haar verhaal deed, het best heel erg zwaar heeft gehad, maar nu haar ervaringen gebruikt en deelt met andere jonge mantelzorgers in haar huidige werk bij STIB Breda.
Het eindproduct van deze groep was erg origineel en ook zeker goed bruikbaar in de praktijk;
de chatpot! Hieronder lees je wat de chatpot inhoudt! Heb je interesse in de complete digitale versie van deze chatpot inclusief alle kaartjes, neem dan contact op met ons!

chatpot1

chatpot2

Voorbeeld van 1 van de 5 gemaakte vellen van de kaartjes met vragen

blog3b

Overhandiging van de Chatpot aan docenten van onze opleiding: Cecile Meeusen en Katja Keuning.

De tweede presentatie van de Utrecht groep had als thema ‘Mantelzorger op de werkvloer’.
Ook deze groep had een leuke interactieve quiz gedaan voor de genodigden met daarbij twee gastsprekers.
De gastsprekers waren Joke Hartmans, werkzaam bij het Zilveren Kruis en tevens werkzaam als docent voor PostMDopleidingen. Joke heeft grote ervaring binnen het gehele verzekeringsstelsel en wetgeving, ze is hoofd strategie binnen Zilveren kruis geweest en houdt zich intern bezig met het vormgeven van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid binnen de eigen organisatie. Ze houdt zich de laatste jaren bezig met vernieuwingen binnen ons zorg verzekeringsstelsel.
De andere gastspreker was Carla Boer. Carla is voorzitter Raad van bestuur van Pittig en eigenaar Carla Boer Advies en Training.
Stichting Pittig heeft als doel: Het bieden van (huishoudelijke)zorg, begeleiding en advies aan mensen die niet geheel zelfstandig kunnen functioneren wegens een somatische, psychiatrische of psychogeriatrische aandoening of beperking dan wel een verstandelijke of lichamelijke handicap en aan de personen die behoren tot hun sociale netwerk.
Beide dames zaten aan tafel en door de deelnemers werden hen verschillende interessante vragen gesteld, leuk om de verschillende antwoorden van beide sprekers te horen, hun visie en standpunten.

blog3c

Thea en Jacqueline, beide deelnemers met gastsprekers Carla en Joke.

blog3d

De gediplomeerde dames van de Utrecht groep.

blog3e

De gediplomeerden van de Breda groep
Aardig om te weten, in deze groep zit onze jongste deelnemer ooit Malou van 24 jaar en de oudste deelnemer ooit Hank van bijna 72 jaar.

Zoeken