Corrien de Jongh

CorriendeJonghDocent bij diverse opleidingen en incompany-trajecten

'Welke onderdelen verzorg je binnen onze opleidingen?‘
Voor PostMDopleidingen verzorg ik lessen gericht op persoonlijk leiderschap, interactieve vaardigheden, (team)coaching en managementvaardigheden. Ik ben als docent betrokken bij de senioropleiding voor verpleegkundigen van het Groene Hart Ziekenhuis en Haaglanden Medisch Centrum, bij de leergang Resultaatgericht leidinggeven in het Maasstad Ziekenhuis en bij de opleidingen Bedrijfskunde en Middenmanagement. Ik geef bijvoorbeeld lessen omgaan met weerstand, werkgeluk, coachen, situationeel leidinggeven en stressmanagement.

’Wat voor werkzaamheden verricht je nog meer?‘
Naast mijn docentschap bij PostMDopleidingen heb ik zeven jaar bij Optimaal Talent gewerkt en verschillende opdrachten uitgevoerd voor opdrachtgevers als Robeco en de Gemeente Oud-Beijerland. Opdrachten varieerden van teamcoaching tot loopbaanbegeleiding en meerjarige talentontwikkelingsprogramma’s. Op dit moment ben ik werkzaam als intern coach en trainer bij de Hoeksche Campus, een ontwikkelplatform op het gebied van opleidingen, trainingen en (loopbaan)coaching voor medewerkers van de gemeente Hoeksche Waard.

’Kun je nog iets over jezelf vertellen?‘
Ik geniet ervan om tijdens mijn lessen en trainingen op een verrassende en interactieve manier met de groep aan de slag te gaan. Ontwikkeling aanmoedigen, vaardigheden aanleren, talenten ontdekken en inspireren met oefeningen, voorbeelden, filmpjes enzovoorts. En dan mag er best gelachen worden! In mijn werk als (loopbaan)coach, docent en trainer wil ik mensen helpen om de prik weer terug te krijgen, in hun leven en in hun werk. Mijn doel is altijd om deelnemers in te laten zien dat zij veel meer in huis hebben dan zij van tevoren denken.’

Zoeken