Inge Hoogeveen

Inge Hoogeveen

Docent bij verschillende incompany trajecten

'Welke onderdelen verzorg je binnen onze opleidingen?'
Ik ben betrokken geweest bij de Seniorenopleiding van het Landsteiner Instituut en bij het traject Verpleegkundig Leiderschap voor Rijndam.In november 2021 gaat de opleiding Professionals in the Lead van start. Deze opleiding is gericht op medewerkers met een voortrekkersfunctie die werken bij o.a.het Haaglanden Medisch Centrum, Groene Hart Ziekenhuis en Rijndam. Aspecten die binnen deze opleiding aan de orde komen zijn: Hoe heb je invloed binnen een complexe organisatie, hoe coach je collega’s, hoe kan ik mezelf beter leren kennen en daardoor effectiever worden?

'Waar heb je ervaring opgedaan?'
Ik ben 20 jaar werkzaam geweest als manager in zorginstellingen. Daarna ben ik overgestapt naar het bedrijfsleven waar ik als trainer en consultant ben opgeleid en werkzaam ben geweest.Sinds 8 jaar heb ik mijn eigen bedrijf Unbalanced Rock en begeleid ik (zorg)organisaties wanneer er vraagstukken zijn die vastzitten of patronen die disfunctioneel zijn. Bij dit werk kan ik mijn ervaring uit de non-profit- en profitsector goed combineren. Ik kies altijd voor een aanpak waarin ik samen met de betrokkenen onderzoek waar ruimte is om weer in beweging te komen. De uitdaging is steeds om alle stemmen mee te laten doen en toch samen een stap verder te komen.


'Kun je nog iets meer vertellen over jezelf?'
Van huis uit ben ik andragoog, een studie die zich bezighoudt met welzijnsvraagstukken.
In 2009 ben ik daarnaast afgestudeerd aan de Master Begeleidingskunde van de Hogeschool Rotterdam. Sinds 2010 ben ik als docent betrokken bij de Master Begeleidingskunde. Het opleiden van vakgenoten houdt me scherp. In mijn werk word ik het meest blij wanneer ervaringen en kennis kunnen worden uitgewisseld en we samen nieuwe inzichten krijgen. Dat aspect laat ik ook aan bod komen in de trainingen die ik geef. Naast mijn werk als begeleidingskundige, opleider en trainer heb ik ook een coachingspraktijk.

Zoeken