Maik van Rossum

Maik van Rossum

Docent en trainer bij diverse opleidingen en incompany trajecten

'Welke onderdelen verzorg je binnen onze opleidingen?'
Binnen de diverse opleidingen, zoals Bedrijfskunde, Middenmanagement in de zorg en ook de maatwerkprogramma’s, verzorg ik modules op het gebied van persoonlijke leiderschap, individuele- en teamcoaching, opereren in complexe netwerken en presenteren. Deze modules vormen veelal een leerlijn voor persoonlijke effectiviteit en ontwikkeling, die een integraal onderdeel vormt van de opleiding. Op die manier worden deze vaardigheden aangeleerd voor zowel de toepassing in de dagelijkse werkpraktijk, alsook het verhogen van het leerrendement dat met de opleiding wordt behaald.

'In welke branches ben je werkzaam of werkzaam geweest?'
Midden jaren ’90 begon ik mijn carrière als interaction designer; het snijvlak tussen mens en machine. Binnen een snel ontwikkelende IT-sector heb ik mijzelf gespecialiseerd in het (digitaal) leren, ontwikkelen en samenwerken binnen organisaties. Daarbij steeds het unieke samenspel zoekende tussen processen en systemen, zodat deze de medewerker en organisatie optimaal ondersteunen bij het realiseren van hun doelen. Met de steeds snellere digitalisering en daarmee verandering van onze samenleving, is het ook van belang om de mens zelf adequaat te leren adapteren aan de verandering. Want, zoals gezegd, de meest flexibele persoon beheerst het systeem.
Naast mijn rol als business consultant en programmamanager, heb ik mijzelf gedurende de jaren ontwikkeld tot gecertificeerd trainer en teamcoach.

Vanuit zelfstandig ondernemerschap alsook dienstverband, heb ik diverse projecten uitgevoerd voor organisaties als Achmea Zorg, Alphatron Medical Systems, Bravis Ziekenhuis, Conclusion Bright Alley, De Haagse Scholen, Maasstad Ziekenhuis, Magentazorg, Noordwest Ziekenhuisgroep, Rijndam revalidatiezorg, Ronald McDonald, Syntrus Achmea en ministeries, zoals Buitenlandse Zaken, Defensie en Onderwijs Cultuur & Wetenschap.

'Kun je nog iets meer vertellen over jezelf?'
Ik ben een leergierig en ondernemend persoon, die ook graag nieuwe zaken verkent en daarbij de handen uit de mouwen steekt. Zoals een oud-collega eerder in een aanbeveling schreef: “Ondanks z'n zachte G is Maik de belichaming van Rotterdamse werklust”. Want, weliswaar geboren en getogen in het relatief rustige oosten van Brabant, woon en werk ik nu alweer ruim 20 jaar in onze mooie en dynamische Maasstad. Daar vervul ik, naast mijn professionele rollen, de rol van papa van drie puberzonen. In de weekenden ben ik vaak samen met hen op en om de voetbalvelden te vinden en is er met de aanschaf van een eigen mountainbike een nieuwe sportieve hobby in ontwikkeling. Verder vind ik het nog steeds leuk om met multimedia bezig te zijn, denk aan het bewerken en mixen van beeld en geluid.
Kortom, er is één ding waar ik echt een hekel aan heb en dat is mezelf vervelen. Aan de deelnemers stel ik weleens de vraag, waar zou dat nu vandaan kunnen komen? En, misschien gaat de lezer mij die vraag zelf wel eens stellen… graag tot dan!

Zoeken