Margo Ottink

MargoBosDocent bij de opleiding Mantelzorgmakelaar

Welke onderdelen verzorg je binnen de opleiding Mantelzorgmakelaar?
De modules Introductie, Intake, Casuïstiek en Plan van Aanpak.

Waar heb je ervaring opgedaan?
Les- en leidinggeven heb ik geleerd op de sportopleiding CIOS en door 25 jaar actief te zijn in de tennissport. Daarna heb ik de opleiding tot psychosociaal counselor gevolgd en werd ik mediator (conflictbemiddelaar). Sinds 2004 ben ik werkzaam als zelfstandig casemanager ziekteverzuim. In 2018 heb ik de opleiding Mantelzorgmakelaar afgerond.
Steeds vaker kom ik de overbelaste, werkende mantelzorger in het verzuim tegen. Deze doelgroep ondersteunen is mijn huidige missie. Als mantelzorgmakelaar help ik de werkende mantelzorger door regeltaken over te nemen en zo overbelasting en dreigend arbeidsverzuim te helpen voorkomen.

Kun je nog iets meer vertellen over jezelf?
Als geboren Rotterdamse sta ik nuchter in het leven. Door mijn sportopleiding ontwikkelde ik daadkracht en werd ik resultaatgericht, mijn psychosociale opleiding gaf mij meer inzicht in menselijk gedrag en communicatie, als mediator leerde ik oplossingsgericht bemiddelen en als casemanager ontwikkelde ik mijn holistisch mensbeeld. Dat zijn allemaal kwaliteiten die ik wil inzetten voor PostMDopleidingen. Anderen typeren mij als vriendelijk, rustig, klantgericht, betrokken, contact makend, verbindend en als een warme persoonlijkheid.

Zoeken