Technische Bedrijfskunde

Je bent manager of adviseur met een technische achtergrond en wilt meer inzicht krijgen in bedrijfskundige processen. Na deze post-hbo-opleiding ben je inzetbaar in alle sectoren van een bedrijf: van planning, inkoop en productie tot verkoop en distributie.
Doelgroep
Deze opleiding onderscheidt zich van Bedrijfskunde door de nadruk te leggen op het beheersen van bedrijfsprocessen. Je let daarbij op kwaliteit, verspillingen en het besturen van de processen. De methoden voor procesverbetering Lean en Six sigma maken deel uit van de opleiding.

Snijvlak techniek en bedrijfsvoering
Je krijgt nu of in de toekomst verantwoordelijkheid die voorbijgaat aan het direct technische vlak in de bedrijfsvoering, gericht op het optimaliseren van de organisatie. Met de opleiding Technische Bedrijfskunde groei je door naar een (stevige) managementfunctie. Na afloop ben je breed inzetbaar in organisaties. Knelpunten kun je omzetten in positieve veranderingen.

Als technisch bedrijfskundige heb je kennis van techniek, economie en organisatie.

Je spoort knelpunten op en analyseert deze. Op basis daarvan bedenk je oplossingen en neem je beslissingen. Je brengt daadwerkelijke veranderingen tot stand.

Zoeken