Cliëntondersteuner worden na je opleiding tot Mantelzorgmakelaar

Ben je al Mantelzorgmakelaar dan kan je nu ook in korte tijd Cliëntondersteuner worden!
Bij PostMDopleidingen hebben we nu een opleiding van drie maanden, die precies aansluit op jouw opleiding tot Mantelzorgmakelaar.

Het zal je als Mantelzorgmakelaar niet onbekend in de oren klinken dat het beroep aanschuurt tegen dat van de Cliëntondersteuner. Twee beroepen waar veelal dezelfde kennis nodig is, maar waarbij vanuit een andere invalshoek naar een case wordt gekeken. In de praktijk merken we dat veel Mantelzorgmakelaars ook de opleiding tot Cliëntondersteuner gaan volgen zodat zij zich ook kunnen inschrijven bij de BCMB en breder inzetbaar zijn.

De lessen tijdens deze opleiding worden grotendeels online gegeven, er zijn maar twee lesdagen fysiek op locatie.
Tevens vinden wij bij PostMDopleidingen het belangrijk dat je de theorie ook echt in de praktijk toegepast kunt zien. Tijdens de opleiding loop je dan ook al direct al een paar keer mee met een ervaren Cliëntondersteuner, die je meeneemt in het werk thuis bij een cliënt.

Een mooie verbreding van je vakgebied!
Doelgroep
Cliëntondersteuner
Als Cliëntondersteuner help je mensen aan benodigde informatie op een breed vlak en bied je kortdurende ondersteuning. Het gaat om dienstverlening op het gebied van zorg, jeugdhulp, wonen, werk, inkomen en onderwijs. Een Cliëntondersteuner is er voor iedereen met een zorgvraag.
Een Cliëntondersteuner werkt zowel preventief als op het moment dat zorg en/of ondersteuning nodig is of als mensen al zorg krijgen.
Kim_Csik
Nienke te Velde, oud-deelnemer

Zoeken