Mantelzorgmakelaar

De mantelzorgmakelaar is bij uitstek opgeleid om de mantelzorger in Nederland te ondersteunen. Het zorgen voor iemand, die naast aandacht en verzorging ook gebruik kan maken van extra (financiële) regelingen, is een zware taak en inzicht krijgen in de regelgeving is niet eenvoudig. Professionele hulp, maar ook menselijke ondersteuning zijn zaken die de mantelzorger goed kan gebruiken. Is dat iets dat je aanspreekt, overweeg dan het beroep van mantelzorgmakelaar.

Informatiebijeenkomsten
Wil je meer informatie? Bezoek vrijblijvend één van onze informatiebijeenkomsten over de opleiding Mantelzorgmakelaar.
Doelgroep
Ontzorgen, ‘empoweren’ en overzicht bieden
In de opleiding Mantelzorgmakelaar leer je mantelzorgers te ontzorgen, zodat zij zich kunnen focussen op hun zorgtaken. Daarnaast kunnen zij een steuntje in de rug gebruiken. Als mantelzorgmakelaar leer je dan ook hoe je mantelzorgers in hun kracht kunt zetten. Je ondersteunt hen bij complexe aanvragen voor voorzieningen in de zorg, zoals het persoonsgebonden budget (pgb) en je staat hen bij in het vervolgtraject.

Ondernemend en verbindend
Je hebt bij voorkeur een vooropleiding op hbo-niveau, bent ondernemend en praktisch maar bovenal heb je hart voor mantelzorgers en ben je in staat te verbinden. Complexe vraagstukken kun je vanuit verschillende invalshoeken benaderen.

Veelzijdig beroep
Met deze post-hbo-opleiding kies je voor een eigentijds en veelzijdig beroep. Het is een nieuw vak, dynamisch en mensgericht, dat nooit saai wordt. Als veelzijdige professional leer je laveren in een turbulente omgeving en je leert je comfortabel te bewegen in complexe situaties.
Inhoud en werkwijze
Studiebelasting
Toelating en waarde van het getuigschrift
Data, kosten en locatie

Zoeken