Mantelzorgmakelaar nieuwe stijl: online en (toch) dichtbij

Naast de fysieke opleiding tot Mantelzorgmakelaar en Cliëntondersteuner bieden we ook een opleiding aan die deelnemers de mogelijkheid biedt om meer van uit huis te werken en te studeren. Dezelfde inhoud bieden we nu anders aan. Materiaal in de vorm van video’s, waarin de docent je meeneemt in de diverse werkvelden van de Mantelzorgmakelaar en waarin je vervolgens in kleine groepen van minimaal 8 personen tot maximaal 10 personen de gelegenheid krijgt jouw specifieke vragen aan de docent te stellen. Verder bieden we begeleiding op afstand aan bij het maken van allerlei casussen en krijg je direct feedback wederom in kleine groepen. Daarnaast loop je direct al een paar keer mee met een ervaren Mantelzorgmakelaar, die je meeneemt in het werk thuis bij een cliënt. Voordelen van deze opleiding zijn: kleinschalig, persoonlijk, goedkoper, en minder reistijd en deels studeren op het moment dat het jou uitkomt. Kortom, een opleiding, die inspeelt op de ontdekkingen van deze tijd. Klik door als je belangstelling hebt voor deze variant en laat je verder informeren tijdens onze informatiebijeenkomsten, of mail ons.

De mantelzorgmakelaar is bij uitstek opgeleid om de mantelzorger in Nederland te ondersteunen. Het zorgen voor iemand, die naast aandacht en verzorging ook gebruik kan maken van extra (financiële) regelingen, is een zware taak. Inzicht krijgen in de complexe regelgeving is niet eenvoudig en kost veel tijd. Professionele hulp, maar ook menselijke ondersteuning zijn zaken die de mantelzorger goed kan gebruiken. Is dat iets dat je aanspreekt, overweeg dan het beroep van mantelzorgmakelaar. Veel mantelzorgmakelaars gaan in de praktijk ook aan de slag als onafhankelijk cliëntondersteuner. In die rol sta je direct de zorgvrager bij, eventueel in overleg met de betrokken mantelzorger. Beide functies vertonen veel overlap maar hebben ook elk hun eigen focus. Zo hebben beide beroepen ook een eigen beroepsvereniging en eisen mbt opleiding en bijscholing. Een combinatie is goed mogelijk zo wijst de praktijk uit. Wij bieden twee type opleidingen aan. Naast deze online variant bieden we ook een opleiding aan waar je kunt kiezen voor meer interactie in de klasse situatie met de docent.

Informatiebijeenkomsten
Wil je meer informatie? Bezoek vrijblijvend één van onze informatiebijeenkomsten over de opleiding Mantelzorgmakelaar.

Nascholingsprogramma
Ben je al mantelzorgmakelaar en wil je je kennis actueel houden, verdiepen of meer leren over ondernemerschap? Bekijk dan hier ons programma met praktische en geaccrediteerde nascholingsbijeenkomsten voor mantelzorgmakelaars.

Doelgroep
Ontzorgen, ‘empoweren’ en overzicht bieden
In de opleiding Mantelzorgmakelaar leer je mantelzorgers te ontzorgen, zodat zij zich kunnen focussen op hun zorgtaken. Daarnaast kunnen zij een steuntje in de rug gebruiken. Als mantelzorgmakelaar leer je hoe mantelzorgers zoveel mogelijk zelf de regie kunnen behouden over hun persoonlijke situatie. Je ondersteunt hen bij complexe aanvragen voor voorzieningen in de zorg, zoals het persoonsgebonden budget (pgb) en je staat hen bij in het vervolgtraject.

Met hart en hoofd ondernemen
Je hebt bij voorkeur een vooropleiding op hbo-niveau, bent ondernemend en praktisch maar bovenal heb je hart voor mantelzorgers en ben je in staat te verbinden. Complexe vraagstukken kun je vanuit verschillende invalshoeken benaderen.

Veelzijdig beroep
Met deze post-hbo-opleiding kies je voor een eigentijds en veelzijdig beroep. Het is een nieuw vak, dynamisch en mensgericht, dat nooit saai wordt. Als veelzijdige professional leer je laveren in een turbulente omgeving en je leert je comfortabel te bewegen in complexe situaties.

Zoeken