Saskia van Weeren

Saskia van WeerenDocent bij de opleiding Teamleider in zorg en welzijn en bij diverse incompany trajecten

Welke onderdelen verzorg je binnen onze opleidingen?‘
Voor PostMDopleidingen verzorg ik de lessen leidinggeven aan teams en voorkomen en begeleiden van verzuim.

’Waar heb je ervaring opgedaan?‘
Naast mijn docentschap bij PostMDopleidingen werk ik ruim 19 jaar voor gemeenten als Alphen aan den Rijn en Bernisse. Ik heb diverse rollen vervuld als teammanager, interim teammanager, projectleider/procesregisseur en beleidsadviseur.

Op dit moment werk ik als programmamanager Duurzaamheid voor de gemeente Nissewaard. In deze rol ben ik onder andere verantwoordelijk om de beoogde strategische verandering op het gebied van duurzaamheid in de organisatie en de samenleving te bereiken en de teamleden en projectleiders te coachen.

Ik ben opgeleid als organisatiepsycholoog en coach in NLP, Transactionele Analyse en Systemisch Werk.

’Kun je nog iets over jezelf vertellen?‘
Ik heb twee jaar de opleiding Mozaïek gevolgd aan de beeldende academie in Antwerpen. Hier heb ik leren kappen van marmer en smalti glas, zoals dat in Italië gebeurt.

Onder de naam ‘Artodidacto’ maak ik mozaïekkunstwerken. Artodidacto staat voor: ‘De kunst van het leren, leren van kunst’. Ik heb diverse portretten gemaakt en op dit moment laat ik me in mijn mozaïekwerken inspireren door persoonlijke- en organisatieverandering.

Mijn creativiteit zie je ook terug in mijn rol als docent. Ik werk graag tijdens de lessen met creatieve werkvormen, visualisaties en metaforen.

Zoeken